(tällä jaksolla ei ole kertojaa!)

625309.jpg

Oli myrskyinen kesäyö. Oli hyvin rankka sade, ja salamat sinkoilivat ympäri pihaa ja samalla sytyttivät tulipaloja.

625316.jpg

Aliisa oli jälleen saanut useita sähköiskuja ja salaman osumia. Jokin ei nyt ollut kunnossa...Aivan kuin joku yrittäisi saada hänet hengiltä, näin Aliisa ajatteli.

625321.jpg

Lisäksi Aliisalla oli vakava nuhakuume ja hänen psyykkinen terveytensä kävi rajamailla. Hän sai toistuvasti hirveitä, -itku, -raivo ja -ahmimiskohtauksia. Kukaan ei tiennyt syytä, eikä osannut auttaa. Oikeasti Aliisa ei saanut mielestään sitä harmaaihoista, terävähampaista postinkantajaa. Jokin siinä oli vialla.

625329.jpg

Ja seuraavana päivänä kun hän käveli jälleen sen samaisen postilaatikon ohi, jossa tapasi vampyyrin, niin vatsa pomppasi. Hän olisi jälleen raskaana. Aliisa hoki itselleen kokoajan: -Odoton lasta ja sillä ei ole mitään tekemistä sen vampyyrin kanssa, ei mitään tekemistä. Olen vain harhaluuloinen, ei vaampyyreita ole olemassakaan! Unohda se, sillä ei ole mitään merkitystä..... (vai onkohan?)

625338.jpg

No, onneksi pian Aliisakin sai jotain muuta ajateltavaa, kun oli jälleen kolmoissynttärit. Kaikkien edelisen jakson juhlien jälkeen perhe oli niin lopeenkyllästynyt juhlimaan, että kolme kakkua ja kynttilät ostettiin ja siinä se. Roskiin ne meni kuitenkin.

625342.jpg

Tässä on Timo taaperona! Luonteeltaan hän on keskisiisti, ujo, toimelias, leikkisä ja kiltti.

625346.jpg

Katsokaa nyt tässä Jonnea viimeisen kerran aikuisena, sillä nyt hänkin vanhenee. (ja Timo oppii takana asioimisen ihmeitä)

625352.jpg

Vai että sellainen papparainen :)

625354.jpg

Ulkona myös Heidi oli kasvanut taaperosta lapseksi. Ihan kivan näkönenhän se :)

625361.jpg

Eteenkin kun ulkonäköä vielä hieman vaihdettiin!

625363.jpg

Petterikin oli jo kerennyt opettamaan melkein kaiken Timolle, sillä välin kun....

625368.jpg

...Tytöt pitivät keskenään hauskaa Heidin uudessa (pienessä) huoneessa. He pompauttelivat toisiaam korkeammalle kuin ketään (ja samalla luultavasti rikkoivat sängyn) ja olivat keskenään kokoajan. Pian he olivatkin parhaita ystäviä.

625378.jpg

Aliisa oli niin ylpeä Heidi tytöstään, että halusi tämän kunnon yksityiskouluun. Ja Päivi siinä samassa myös. Sitten se Alvi Valkoinen saapui ja JESUSAUTA! Aliisa huudahti. Se oli hänen vanha opettajansa! No ei siinä mitään, juttu oli jo melkein kerrasta läpäisty. Tottakai Heidi pääsi! Olihan Aliisa ollut Alvin koko koulun historian paras oppilas :)

625383.jpg

Toki Alvi kutsuttiin pöytään ja matkalla esiteltiin taloa ja Aliisa jutteli kertoen melkein koko elämäntarinansa. -Niin no olen ollut paljon äitiyslomilla, etten ole hirveästi töissä ole ollut, mutta huomenna käväisen. Olen nyt jätössaiantuntija. Aliisa kertoi. -Herranjestas! Niin alhainen! Annappa kuule pomosi numero! Alvi käski. Ja hän saikin loppujenlopuksi sen. Koko mukavan rehtorin vierailu illan loppupisteet olivat:          56 p. RUOKA      53   TALOKIERROS    60     JUTUTUS            yhteispisteet olivat siis huikeat: 169/60. Heidi pääsi yksityiskouluun, mutta Päivi ei.

631088.jpg

Heidi tuli heti onnellisena halaamaan äitiään ja sanoi -Kiitos äiti kun järjestit minut yksityiskouluun! Kiitos äiti, kiitos! Aliisa hymyili tyytyväisenä.

625394.jpg

Seuraavana päivänä yllätysyllätys Aliisa palasi töistään ylentyneenä! Alvi oli varmaan jutellut hänen pomonsa kanssa, mutta ei mitään! Kiitoksia vain hänelle! Aliisa myhäili tyytyväisenä ja aloitteli äitiyslomaansa.

631087.jpg

Sekä Heidin ensimmäinen koulupäivä käynnistyi. Kaikki meni hyvin ja kotiin tultaessa pappa Jonne opetti tekemään läksyjä. Päivillä taas meni koulussa todella huonosti. Sosiaaliviranomaisetkin olivat jo alkaneet uhkailla, mutta nyt asia on menossa parempaan suuntaan.

630834.jpg

Perheen puskiin ja pensaisiin oltiin jo tyystin kyllästyneitä, mutta uusi uima-allas oli mitä mainioin. Siellä perhe vietti paljon aikaa ja lähes koko Aliisan loma menikin siihen, kun hän istui aurinkotuolissa vahtimassa Heidin ja Päivin pulikointia. Talo alkoi kyllä käydä aika pieneksi...

631090.jpg

Petteri ja Aliisa päättivät jälleen aloittaa kalastuksen, jotta lisärahaa saataisiin taloon. Toki myös kaikki kävivät töissä ja helikopteri se saapui yhä hakemaan Jonnea.

631095.jpg

Ja kerran sitten erään kalareissun päätteeksi synnytys käynnistyi. Voi sitä tuskaa! Tuplatuskaa, mutta sen jälkeen tuplaonnea. Ne olivat nimittäin KAKSOSET!

631106.jpg

Tässä poikavauva, joka syntyi ensimmäisenä. Nimekseen hän sai Santeri (eli tuttavallisemmin Santtu)

631116.jpg

Ja muutamaa sekunttia myöhemmin, maailmaan putkahti toinen poikavauva joka nimettiin Verneriksi. (jälleen tuttavallisesti Vepu). Nyt talokin oli aika pieni kun 10 asukkia. Lyyli, Jonne, Päivi, Petteri, Aliisa, Heidi, Timo, Santeri, Verneri ja koira Nelli.

631123.jpg

Niin sitä ei enää aikailtu, vaan päätettiin muuttaa oitis suurempaan taloon. Tämätalo on itseasiassa se, jonka rankensin edelliselle lc Da Cavallo perheelleni, mutta kun se katosi niin nyt Myllytalot saivat tämän.

631126.jpg

Tässä koko sakki talon edessä. Kieltämättä aika iso perhe se on jo :D

631127.jpg

Tässä talon alaketa. Sisältää (vaalea vasen kulma)= Petterin ja Aliisan makuuhuone (vaalea oikea kulma)= Vessa (sen edessä)= Kukan sidonta huone (sen edessä)=Harrastushuone, joka remontoidaan Lyylin ja Jonnen makuuhuoneeksi (takana vasenkulma)= Viihtyisä keittiö, jossa 6 hengen baaritiski ruokapöytänä (keittiön vieressä) viihtyisä vihreä olohuone monine sohvineen, kirjahyllyineen ja tv. (ja keskellä) mukava eteinen josta löytyy niin tietokoneet, poreammeet ja lipastot.

631143.jpg

Tässä vielä kuva remontoidusta makkarista.

631129.jpg

Ja yläkerasta löytyy 5 makuuhuonetta lapsille, vessa, ja kaksosten huone. (paitsi Päivi ja Heidi saa sen, vaikkei kaksosia olekkaan)

631137.jpg

Ja varmaan paras juttu koko talossa: MAHTAVA KELLARI! Kukaan ei todella voi olla tykkäämäti Myllytalojen kellarista! Lapset tykkää pulikoida vedessä ja leikkiä vesisokkoa, Petteri haluaa kuntouida, ja Jonne haluaa katsoa päiväuutiset veden äärellä, Aliisa haluaa keinoruskettua kellarin lampuissa ja Lyyli haluaa nauttia perheensä seurasta. <3

631145.jpg

Aika uudessa talossa menikin kuin siivillä. Siellä oli kaikkien mielestä tosi kivaa. Petteri oli ollut tämän "lapsisatsin" kovin hoitaja, johtuen ehkä siittä että kaikki olivat aina töissä ja koulussa, mutta Petterillä oli paljon vapaapäiviä. Kolmen lapsen hoitaminen yksin olikin HYVIN raskasta.

631149.jpg

Vapaaaikaa oli hyvin vähän Petterillä. Ja silloin kun sitä pariminuuttia oli tarvi olla koira Nellin kanssa, että se voisi olla onnellinen ja sosiaalinen. Koira kavereita sille haluttaisiin, mutta taloon ei mahdu.

631150.jpg

Pian alettiin taas viettää hirveitä synttäritohinoita. Jälleen neljät sellaiset. Huoh, tehään tää nopeesti :/

631153.jpg

Tämännäköinen on taaperoikäinen Santeri.

631154.jpg

Ja meidän kalju Verneri.

631155.jpg

Timosta tuli veikeä lapsi. (ei mikään järin kaunis naama!)

631159.jpg

Ja rumpujen tärinää! Nyt pikku-prinsessa-Päivi puhaltaa kynttilät! Takana parasta ystäväänsä kannustava Heidi.

631169.jpg

Että sellaisseeksi kasvoi Päivi. Leikautti hiuksetkin samanlailla kuin Heidi, eikä Päivi kuulemma aio mennä yliopistoon josei Heidi tule hänen mukaansa. No sitä odotellaan vielä hetki. Parhaina ystävinä he silti pysyivät vaikka ikäero onkin jo suuri.

631181.jpg

Kaikinpuolin tässä talossa oltiin hyvin onnellisia. Niin monen vuoden jälkeenkin, Lyyli ja Jonnekin yhä rakastivat syvästi toisiaan. Tälläiseeseen mämmäri kohtaan me nyt jätämme seiskajaksomme. ´Kommentit tervetulleita. Moido ja hyvää kesää kaikille! <3 (jatkoa tulossa....)